Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
Logo Regenboog

BSO


BSO De Zevensprong is gevestigd in de brede school de Zevensprong aan het Beursplein 3 in Dronten. In een gezellig ingerichte ruimte kunnen de kinderen volop spelen met vriendjes en vriendinnetjes.


Een middag bij de bso

De jongste kinderen worden uit de klas gehaald, de oudste kinderen komen zelf naar de bso toe. Zit uw kind op een andere basisschool dan wordt hij of zij opgehaald door één van onze pedagogisch medewerkers. Na een drukke dag op school zorgen we voor een prettige overgang naar vrije tijd. Dit doen we bijvoorbeeld met een spel, een gesprekje of door gewoon lekker buiten te spelen. Natuurlijk krijgen de kinderen drinken en wat lekkers. Totdat de kinderen worden opgehaald kunnen de kinderen kiezen wat ze willen doen. We gaan regelmatig op stap in de buurt: naar het Wisentbos, speeltuinen, voetbalvelden, maar ook uitjes naar de brandweer, politie of kinderboerderij zijn erg geliefd bij de kinderen!

 

Genoeg te beleven!

Doordat we de groepen op leeftijd hebben ingedeeld kunnen we activiteiten aanbieden die het beste passen bij de leeftijd en interesses van de kinderen. Elke dag kunnen ze volop kiezen uit verschillende activiteiten. Natuurbeleving en bewegen vinden we erg belangrijk, daarom gaan we zoveel mogelijk met de kinderen naar buiten en organiseren we sportieve activiteiten. Maar, er is ook ruimte voor eigen invulling van de tijd. Wil uw kind gewoon lekker een boekje lezen, dan mag dat! Uw kind beleeft na school de leukste tijd bij bso de Zevensprong!


Veilige en rijke omgeving

Kinderen kunnen zich goed ontwikkelen in een veilige omgeving, waar hun behoefte aan zorg en stimulans wordt erkend. We bieden kinderen een rijke omgeving waarin veel te ontdekken en onderzoeken valt, met volop uitdaging, inspiratie en ruimte voor fantasie en creativiteit.


Pedagogische visie:

Reggio Emilia Wij gaan uit van wie kinderen zijn en wat ze kunnen, welke talenten ze hebben. Daarbij laten we ons inspireren door de pedagogische visie van Reggio Emilia. Deze visie gaat ervan uit dat ieder kind competent, krachtig en intelligent is; het gaat om de individuele ontplooiing van het kind.


Natuurbeleving

Natuurbeleving neemt een belangrijke plaats in binnen het pedagogisch beleid van Landstede Kinderopvang. Natuurbeleving daagt kinderen uit tot zelfstandigheid, ontdekken en communicatie. Spelen in de natuur geeft plezier, ontspanning en rust. We gaan regelmatig naar het Wisentbos om daar materialen uit de natuur te verzamelen. Met het materiaal maken we op de bso weer mooie creaties!


Bewegen

Ook is er veel aandacht voor bewegen en gezonde voeding. We ontwikkelen sport- en beweegprogramma’s, bieden buitenschoolse opvang met sportieve activiteiten en overleggen met diëtisten over verantwoorde voeding.


Verbinding

Vanuit Landstede Kinderopvang leggen we verschillende verbindingen binnen Landstede Groep. Bijvoorbeeld tussen medewerkers en studenten van de Landstede MBO-opleidingen Kinderopvang. Met docenten van Landstede Sport & Bewegen is overleg over de aanpak en houding in de omgang met kinderen en het inzetten van bewegingsactiviteiten. Elke donderdagmiddag zijn er twee sport en bewegen studenten die leuke sport activiteiten met de kinderen doen!

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over buitenschoolse opvang De Zevensprong in Dronten of eens een kijkje nemen op deze locatie? Bel of mail naar de afdeling:

Planning & Plaatsing: 088 – 850 8815,
kinderopvang@landstede.nl

 

Op www.landstedekinderopvang.nl vindt u de uitgebreide informatie en de exacte openingstijden.
Wil je een keer kijken op de bso? Je bent, samen met je ouders van harte welkom!

 

Wilt u het magazine van Landstede Kinderopvang inzien, of wilt u zich er op abonneren?

Klik hier.

 

Buitenschoolse opvang De Zevensprong

Het Beursplein 3 

8253 EA Dronten

 

 

 
    • klik willekeurig op de pagina om dit venster te sluiten

Gerealiseerd door het OS-Scholenpakket - Uw school online