Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
Logo Regenboog

Schoolomgeving


Hieronder een impressie van de schoolomgeving aan het Beursplein te Dronten. In het jaar 2000 is het gehele gebouw aan het Beursplein opgeleverd.
Het scholencomplex bestaat sinds oktober 2012 uit basisschool De Zevensprong en de katholieke Jenaplanschool De Klimboom, nadat openbare basisschool De Dukdalf een eigen gebouw heeft gekregen aan de Beursstraat.
 


De Zevensprong is sinds 21 januari 2013 weer als school als één geheel bij elkaar.
Na bijna 7 jaar gescheiden te zijn geweest in een dislocatie zijn de groepen 6 - 8 weer toegevoegd aan de hoofdlocatie in het 'oude' en verbouwde deel van de voormalige openbare basisschool De Dukdalf.
 


Momenteel, mei 2019, telt de school 464 leerlingen, verdeeld over 20 groepen.

 
 

 

 

 

 

Speelnatuur op het schoolplein

Van de gemeente Dronten mochten we aanpassingen maken aan het plein. Daardoor konden we het schoolplein 'vergroenen' en is er een variatie van groen, zand en water aangebracht. Een groen schoolplein is fantastisch! Voor kinderen is het een heerlijke omgeving om te spelen. Het plein biedt voldoende uitdagingen om lekker te bewegen, samen te spelen, te ontdekken en ervaren en belevenissen te delen. Een groene omgeving helpt kinderen in beweging te komen. Ze kunnen er goed hun energie kwijt, zodat ze zich in de klas beter kunnen concentreren. Omdat er voor iedereen meer uitdaging in het spelen zit, zijn er minder conflicten op het plein.
 

Natuurlijk spelen heeft een enorme waarde; kinderen ontwikkelen zich al spelenderwijs zowel op motorisch, zintuiglijk, sociaal emotioneel en cognitief gebied. Daarnaast wordt het kind geprikkeld door objecten of materialen waarbij de spelmethode niet vaststaat. Het stimuleert de creativiteit. Kinderen kunnen op een natuurlijk schoolplein zelf ontdekken, spelen en bedenken. Verstoppertje spelen, sleetje glijden, klimmen en klauteren spelen hierbij een grote rol. Het zorgt ervoor dat kinderen zich helemaal uit kunnen leven.
 

Les in het buitenlokaal! Kinderen gaan buiten actief aan de slag met rekenspelletjes, taal en de natuur. Hoe groot is een vierkante meter, wat is de doorsnede van een boom, welk insect is dat? Het brengt kinderen dichter bij de natuur en kinderen vinden dat leuk. Een groen schoolplein biedt ook in een warmere periode verkoeling en fijne plekjes met schaduw. 

 
    • klik willekeurig op de pagina om dit venster te sluiten

Gerealiseerd door het OS-Scholenpakket - Uw school online