Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.
Logo Regenboog

Oudercommissie


Wie zijn wij en wat doen wij?

 

Wij zijn de oudercommissie van De Zevensprong

 


Van links naar rechts: Sara den Hertog, Pamela Zandbergen, Martine Wessel, Annie Blauw, Daphne Weitgraven, Anneloes van Raalten  (foto nov 2019)

 

Wat doet de oudercommissie (OC)? 

De oudercommissie van de Zevensprong is een actieve groep ouders die samen met leerkrachten en directie het hele jaar door allerlei activiteiten organiseert en coördineert voor de leerlingen. Voorbeelden van activiteiten zijn: 

 

- de kerst- en paasviering;

- het Sinterklaasfeest;

- de schoolreis

- de avondvierdaagse

- de sportdag en diverse sporttoernooien;

- de afscheidsavond van groep 8.

 

De oudercommissie werkt met verschillende commissies samen om deze activiteiten zo goed mogelijk voor te bereiden. Wij komen eens per zes weken bij elkaar om activiteiten te bedenken, lopende activiteiten te bespreken en afgeronde activiteiten te evalueren.
 

Ouderbijdrage 

De activiteiten die de oudercommissie organiseert, kosten een hoop geld. Deze activiteiten worden niet door de overheid betaald, maar zijn wel erg belangrijk voor de leerlingen en voor de school als geheel. Daarom wordt aan het begin van elk schooljaar een (vrijwillige) ouderbijdrage gevraagd. De ouderbijdrage is hard nodig om al die activiteiten voor alle leerlingen te bekostigen. 

 

Hulpouders: 

Hulpouders zijn alle ouders die meehelpen om een activiteit te doen slagen. Tijdens ieder schooljaar zijn veel hulpouders nodig. De inzet van ouders op school is onmisbaar. Taken van hulpouders zijn bijvoorbeeld het versieren en opruimen van de school voor en na een activiteit en het begeleiden van de sportdag of -toernooi. Zonder hulpouders is het niet mogelijk om de activiteiten van de grond te krijgen. Aarzel dan ook niet om u op te geven als hulpouder voor een of meerdere activiteiten, als de klassenouder om uw hulp vraagt.  

Kortom: de oudercommissie is er voor het organiseren van alle leuke en gezellige dingen die er op de Zevensprong plaatsvinden en die de school zo sfeervol en bijzonder maken. Behalve dat het heel leuk is om hier als ouder actief aan deel te nemen, helpt het de school enorm als veel ouders aan feesten en activiteiten deelnemen. 

De school kan het niet alleen, de ouders zijn hard nodig!

Hoe kan ik in contact komen met de OC? Door één van de leden persoonlijk aan te spreken of per e-mail: oc@pcbdezevensprong.com
    • klik willekeurig op de pagina om dit venster te sluiten

Gerealiseerd door het OS-Scholenpakket - Uw school online